Oss een stuk hartveiliger

Datum: 26-01-2017


Oss een stuk hartveiliger

In opdracht van Stichting Hart voor Oss is er bij Ontmoetingscentrum Meteoor aan de Oude Litherweg 20 een geborstelde RVS AED kast gehangen. Door deze AED naar buiten te halen, is deze voortaan 24/7 beschikbaar en Oss een stuk hartveiliger.


AED kast met type 700 is geplaatst bij Ontmoetingscentrum Meteoor aan de Oude Litherweg 20 in Oss. Met deze elegante RVS AED kast is deze AED niet alleen een aanwinst voor een hartveilig Oss, maar is het tevens een lust voor het oog van dit gemoderniseerde pand.

 

Door het plaatsen van deze veilige Saved AED kast is deze AED nu 24/7 openbaar en publiekelijk beschikbaar. In tegenstellnig tot AED’s binnen in publieke gebouwen hangen, welke gebonden zijn aan openingstijden.

 

Wanneer iemand nu in de buurt van Meteoor een hartstilstand krijgt kunnen de burgerhulpverleners die worden opgeroepen, 24 uur per dag 7 dagen in de week, over deze AED beschikken. Wanneer het slachtoffer binnen 3 tot 5 minuten wordt gedefibrilleerd, heeft de patiënt 50% tot 70% meer kans op overleven.

 

Om dit te realiseren heeft Saved robuuste, duurzame AED kasten ontwikkeld waardoor de AED’s veilig buiten opgeborgen kunnen worden. Deze kasten zijn voorzien van verlichting, isolatie, een slot en heeft een elegante uitstraling.

 

Deze wijk is weer een stukje hartveiliger geworden mede dankzij Hart voor Oss, de wijkraad en Saved. Op naar de volgende locatie!

 

Deze website wil gebruik maken van cookies.