Datum: 18-03-2019
Na een ontwikkelfase van ruim twee jaar zijn wij trots op de introductie van een laadzuil voor elektrische auto’s met een Defibrillator (AED Automatische Externe Defibrillator). Het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Saved en Ecotap®.
De ontwikkeling van een laadzuil met AED-kast voor elektrische auto’s lijkt eenvoudig. Maar juist de combinatie van deze producten vraagt om de nodige kennis en ervaring van deskundigen uit verschillende markten en dat maakt de samenwerking tussen van Saved en Ecotap® zo interessant.
Het laadstation bevindt zich aan de onderzijde van de nieuwe laadzuil en is een product van Ecotap®, een toonaangevende leverancier van oplaadzuilen voor elektrisch vervoer in Nederland. “De ontwikkeling van een laadzuil gecombineerd met een AED kast was voor Ecotap® een logische stap binnen de missie van Ecotap® om de beste laadinfrastructuur ter wereld te bouwen op de meest duurzame en sociale manier. Naast het ‘produceren’ met het oog op SRI (Social Return on Investment) kunnen we nu ook voldoen aan een sociaal ‘gebruik’ van de laadpalen”, zegt Kees van Bergen, CEO Ecotap®.
De AED-kast bevindt zich aan de bovenzijde van de zuil en is afkomstig van Saved, een jonge organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van betrouwbare AED-kasten voor binnen- en buitengebruik. Uiteraard voorzien van verwarming, pincodeslot en verlichting. Mogelijkheden voor ventilatie en koeling zijn optioneel. De laadzuil is mooi vormgegeven, is bij uitstek geschikt voor plaatsing in de openbare ruimte en is uiteraard goed zichtbaar op het moment dat het nodig is.
Het formaat van de AED-kast is: 300 x 240 x 180 mm (H x B x D).
Na een ontwikkel- en testfase van ruim twee jaar zal de nieuwe laadzuil met AED op korte termijn in de openbare ruimte en op verschillende bedrijfslocaties te vinden zijn. En dat is maar goed ook. Uit cijfers van de Hartstichting blijkt namelijk dat 17.000 mensen ieder jaar een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Alleen met voldoende burgerhulpverleners en AED’s kunnen levens gered worden door binnen zes minuten hulp te bieden. Het aantal beschikbare AED’s blijft ieder jaar gelukkig stijgen, maar het is nog lang niet voldoende voor een goede landelijke dekking.
Bovendien moeten we volgens het regeerakkoord voor 2030 1,8 miljoen laadpunten hebben in Nederland (bron: website Rijwiel & Automobiel Industrie). Wetende dat er op dit moment ongeveer 56.000 laadpunten zijn, hebben we nog een hele weg te gaan..
Neem geheel vrijblijvend contact op met:
Meer informatie over Ecotap op www.ecotap.nl