HartslagNu App gelanceerd

Datum: 20-10-2015


Vanaf dinsdag 20 oktober 2015 is de HartslagNu App beschikbaar gekomen voor alle burgerhulpverleners in Nederland die in het bezit zijn van een smartphone.
Met behulp van de HartslagNu App worden burgerhulpverleners gealarmeerd die daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer zijn en binnen 6 minuten ter plaatse kunnen zijn. Verder houdt de App rekening met de infrastructuur, zoals wegen, rivieren en bruggen.

De App gebruikt de locatie informatie van de smartphone om de huidige locatie te bepalen. Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden. Dit vergroot de kans dat de oproep meteen wordt ontvangen en direct gehoor kan worden gegeven aan de oproep.
De App is te vinden in de Apple store en de Google Play Store onder de naam - hartslagnu -.
Ook als u nog niet aangemeld bent bij HartslagNu is de App voor u te downloaden. U dient zich dan nog wel eerst te registreren.

 

Naast alarmering via de App blijft alarmering via een Sms-bericht bestaan. Als u de App uitzet (niet verwijderen!) wordt u op dat moment gealarmeerd via een Sms-bericht op basis van het opgegeven adres (of adressen).

 

Note: Er wordt gevraagd om 'locatievoorziening' op uw smartphone op 'altijd' in te stellen voor de App. De App gebruikt niet continu uw GPS, maar deze dient wel altijd aan te staan. Het batterij verbruik is minimaal.


Bron: HartslagNu

Deze website wil gebruik maken van cookies.