AED langs de Rijksweg in Nuland altijd bereikbaar

Datum: 27-02-2019


Buiten bij het pand van Nellen Schoonmaakdiensten aan de Rijksweg 67 in Nuland staat sinds kort een verwarmde zuil met een AED. Die is in geval van nood op elk moment en door iedereen te gebruiken. De speciale kast is geleverd door Saved uit Heesch. 


“We wilden de AED niet binnen, maar buiten hebben”, geeft Angel Nellen, eigenaar van Nellen Schoonmaakdiensten, aan. “Een AED moet 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar zijn. Niet alleen voor onszelf of voor de bedrijven om ons heen, maar ook wanneer iemand bijvoorbeeld tijdens een fietstochtje een hartaanval krijgt. Want dan heeft het apparaat pas echt nut. Al hoop ik uiteraard dat hij nooit gebruikt hoeft te worden.”


Daar komt wel een extra uitdaging bij kijken. De AED moet buiten beschermd zijn tegen vorst en vocht, goed zichtbaar zijn in het donker en ook bestand zijn tegen vandalisme en diefstal. De oplossing vond Nellen bij het innovatieve Heesche bedrijf Saved. Luciën van Herpen is daarvan de eigenaar. “Nadat mijn broer een hartaanval kreeg heb ik me verdiept in dit wereldje”, vertelt hij. “Ik hoorde en las dat AED’s die buiten zijn geplaatst vaak worden gestolen of het niet meer doen omdat ze niet in een goede kast hangen. Met mijn achtergrond in roestvrijstaal besloot ik daar wat mee te doen.”

 

 

Inmiddels levert Saved in de hele regio kasten voor AED’s. Het type waar Nellen Schoonmaakdiensten voor koos is van roestvrijstaal, heeft een pincodeslot, verwarming, anti-condensvoorziening en verlichting. Mensen die het alarmnummer 112 bellen krijgen de cijfercode voor het slot. Buren en lokale hulpverleners zijn er al van op de hoogte!

 

 

 

 (bron bericht: www.nellenschoonmaakdiensten.nl)

Deze website wil gebruik maken van cookies.